FRS botste met bank over dividend

Rabobank zegde de financiering van Free Record Shop eind 2012 op vanwege een voorgenomen winstuitkering. Dat melden de curatoren van de failliete entertainmentketen in het meest recente verslag over het faillissement van vorig jaar.

Free Record Shop Holding boekte in het boekjaar 2010-2011 een winst van ruim 1,4 miljoen euro, als gevolg van de verkoop van vastgoed in België en vergoedingen voor het sluiten van filialen. Zonder deze incidentele opbrengsten zou het concern drie miljoen euro verlies hebben gedraaid. Desondanks werd volgens curatoren Jos Borsboom en Henk van Rootselaar besloten om vijftien eurocent per aandeel uit te keren. ‘De raad van commissarissen heeft hiermee ingestemd’, melden zij.

De dividenduitkering vond vanwege het protest van de bank niet plaats, maar was wel de aanleiding om de financiering op te zeggen. Als gevolg daarvan werd het moederconcern van Free Record Shop ‘geconfronteerd met een forse beperking van haar liquide middelen’, stellen de curatoren. Die had het concern gezien het negatieve operationele resultaat echter goed kunnen gebruiken.

Het winkelbedrijf werd uiteindelijk in mei voor het eerst failliet verklaard, waarna het onder de vleugels van investeerder ProCures een doorstart maakte. Vorige week werden de Nederlandse winkels van Free Record Shop opnieuw failliet verklaard.

 

Reacties