Omzet en winst Blokker Holding onderuit

Blokker Holding heeft in zijn afgelopen boekjaar vier procent minder omzet en vijf procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op 2,5 miljard euro, bij een nettowinst van 61 miljoen euro. Dat heeft het moederconcern van onder meer Blokker, Big Bazar en Leen Bakker woensdag bekendgemaakt.

Blokker Holding houdt last van een laag consumentenvertrouwen in Nederland en België, stelt bestuursvoorzitter Roland Palmer. “Het jaar 2013 was daarom opnieuw een moeilijk jaar voor Blokker Holding in elk van de drie sectoren waarin het concern actief is.” De speelgoedformule Maxi Toys is volgens hem een positieve uitschieter met een stijging van omzet en resultaat.

De eerste maanden van het lopende boekjaar, dat op 26 januari van start ging, verlopen volgens het retailconcern ‘aarzelend’. De verkoop van tuinmeubelen en –artikelen bij Leen Bakker, Blokker en Tuincentrum Overvecht zijn vanwege het mooie voorjaarsweer wel vroeg op gang gekomen. Het is volgens Palmer nog te vroeg om uitspraken te doen over het resultaat voor dit jaar.

Het retailconcern maakte eerder al bekend het afgelopen boekjaar 79 miljoen euro online omzet te hebben behaald, negentien procent meer dan een jaar eerder. Het accent van investeringen ligt volgens Palmer op e-commerce en een integrale omnichannelaanpak voor de winkelformules met een webshop. Daarnaast laat hij weten te investeren in de vernieuwing van zijn winkelformules. Zo testen Leen Bakker, Big Bazar en Tuincentrum Overvecht een nieuw concept, terwijl Blokker in augustus een nieuwe formule verwelkomt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!