Asics mag doorverkoop niet verbieden

Sportmerk Asics mag de online doorverkoop van zijn producten in Duitsland via platforms als Amazon of eBay niet verbieden. Dat heeft de Duitse mededingingsautoriteit Bundeskartellamt besloten.

Duitse Asics-dealers mochten van het sportmerk geen producten verkopen via platforms zoals Amazon of eBay. Daarnaast was het niet toegestaan om via vergelijkingssites om klanten naar hun eigen site te leiden. Asics vreest namelijk de controle over de merkpresentatie te verliezen wanneer verschillende retailers de producten online op verschillende plekken aan de man brengen. 

De retailer beperkt op die manier echter de concurrentie, stelt het Bundeskartellamt. "Naar onze voorlopige inschatting wordt het huidige distributiesysteem vooral gebruikt om controle uit te oefenen op de prijsconcurrentie in zowel het online als het fysieke kanaal”, aldus president Andreas Mundt. Daarmee beperkt Asics volgens hem ook de prijsconcurrentie van hardloopschoenen in het algemeen.

Sportmerk Adidas legde in 2012 al een ‘marktplaatsverbod’ op aan zijn verkopers. Als reactie hierop besloot de Duitse mededingingsautoriteit een onderzoek te starten naar zowel Adidas als Nike en Asics. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!