Coop boekt omzetgroei dankzij schaalvergroting

Supermarktketen Coop heeft zijn omzet in 2013 met zeven procent zien groeien. De groei werd vooral gestuwd door de opening van vijftien nieuwe winkels. De netto-omzet komt uit op 832 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de keten dat dinsdag is gepubliceerd. 

Het operationeel resultaat groeide naar 4,7 procent (39 miljoen euro), tegenover 4,5 procent (35 miljoen euro) in 2012. Het resultaat voor belasting groeide licht van vijf naar 5,1 miljoen euro. Door een hogere belastingdruk kwam het resultaat na belasting in 2013 uit op vier miljoen euro. In 2012 was dat 4,4 miljoen euro. De consumentenomzet steeg met 7,5 procent naar 975 miljoen euro.

Omdat enkele supermarkten werden gesloten of doorverkocht breidde het winkelbestand van Coop per saldo met negen winkels uit. Daarmee beschikt de keten nu over 229 supermarkten. Het marktaandeel van Coop klom van 2,7 naar 2,9 procent.

De organisatie constateert dat de ombouw van C1000-winkels naar Coop langer duurt dan verwacht. Minder winkels van de C1000-keten dan gepland maakten de overstap naar Coop. Het ombouwproces zal daardoor meer tijd vergen, aldus de supermarktketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!