Starbucks opent bij tankstations van Shell

Starbucks en Shell slaan de handen ineen om filialen van Starbucks bij tankstations in Nederland en Frankrijk te openen. Dat hebben beide concerns woensdag bekendgemaakt. De eerste vestiging van de koffieketen opent in de tweede helft van dit jaar zijn deuren bij een tankstation aan de A2 bij Breukelen.

De uitbreiding van de aanwezigheid in Nederland en Frankrijk via licensed partners is onderdeel van de groeistrategie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt director licensed stores Arjan Oudejans. “Verwachtingen van klanten nemen toe en ze willen tegenwoordig dat hun koffie net zo goed is als thuis. Door deze samenwerking kunnen we aan deze verwachtingen voldoen en een nieuwe standaard zetten voor on-the-go koffie.”

Eerder liet president Kris Engskov van Europa, het Midden-Oosten en Afrika al weten dat Starbucks in Europa vooral wil groeien via allianties. De koffieketen opent nog steeds eigen winkels, maar gaat nieuwe vestigingen steeds meer uitbaten met partners in franchise of licentie. Zo opende Starbucks een koffiewinkel in een trein in samenwerking met het Zwitserse spoorbedrijf SBB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!