Nederlander aan roer Media-Saturn

De Nederlander Pieter Haas is benoemd tot ceo van Media-Saturn, het moederconcern van Media Markt en Saturn. Dat heeft de elektronicaketen dinsdag bekendgemaakt.

Haas bekleedde sinds 2001 verschillende functies bij Media-Saturn. Meest recent was hij als bestuurslid van Metro verantwoordelijk voor de IT en innovatie van de dochterbedrijven van het concern.

Haas volgt Horst Norberg op, die vertrekt na kritiek van grootaandeelhouder Eric Kellerhals, schrijft Het Financieele Dagblad. Kellerhals drong bij moederconcern Metro Group aan een nieuwe bestuursvoorzitter te benoemen voor Media-Saturn, hoewel Norbergs contract pas eind 2015 afliep. Het bestuur van het concern speelt volgens hem te weinig in op nieuwe trends binnen retail.

Norberg liet bij zijn vertrek weten zich 'niet gesteund te voelen door alle aandeelhouders’. Metro Group betreurt dat hij het concern in deze omstandigheden verlaat, zegt ceo Olaf Koch van Metro in een persbericht. "Norberg heeft zich tot het uiterste ingespannen om Media-Saturn klaar te maken voor een veranderde markt en consumentenbehoeften.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!