Nederlandse topman Pieter Haas weg bij MediaMarkt

Pieter Haas vertrekt per direct als ceo van elektronicaconcern Ceconomy. Dat is ‘met wederzijdse instemming' besloten na de tegenvallende resultaten van de afgelopen tijd, zo laat de eigenaar van MediaMarkt weten.

De taken van Haas worden voorlopig waargenomen door financieel directeur Mark Frese. Ook hij verlaat het bedrijf zodra een definitieve opvolger voor Haas is gevonden. De personele wijzigingen zijn noodzakelijk na de recente ontwikkelingen, stelt voorzitter Jürgen Fitschen van de raad van toezicht. “We zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is waarop Ceconomy het verloren vertrouwen op de kapitaalmarkt kan terugwinnen.”

Haas was sinds begin 2016 bestuursvoorzitter van Media-Saturn. Toen de consumentenelektronicatak zich vorig jaar onder de naam Ceconomy afsplitste van Metro Group, kwam de Nederlander aan het hoofd van het nieuwe bedrijf te staan. Eerder bekleedde hij al diverse managementfuncties binnen het concern.

Ceconomy gaf vorige week voor de tweede keer in korte tijd een winstwaarschuwing af vanwege mindere resultaten bij MediaMarkt en Saturn. Het elektronicabedrijf rekent dit boekjaar op een bedrijfsresultaat van 630 miljoen euro, terwijl eerder werd uitgegaan van 680 tot 710 miljoen. Ook is de verwachte brutowinst naar beneden bijgesteld van tussen de 460 en 490 miljoen naar vierhonderd miljoen. Het bedrijf rekent nog wel op een lichte omzetstijging.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!