Square schrapt wallet

Betaaldienst Square vervangt zijn mobiele portemonnee door een app. De app Order wordt in eerste instantie uitgerold in New York en San Francisco.

“De mobiele wallet bleek niet het succes te zijn wat wij vooraf hadden verwacht”, aldus een woordvoerder van Square. “De consument heeft niet de behoefte zijn creditcard te verruilen voor een mobiele portemonnee.”

De app is in grote lijnen hetzelfde als de wallet maar focust zich volgens de de betaaldienst minder op inchecken en betalingen, maar meer op het vooraf bestellen van eten, koffie en goederen. Hierdoor kunnen gebruikers wachtrijen voor de kassa omzeilen en hoeven zij in restaurants niet te wachten op een tafel wanneer zij op tijd arriveren.

De app is in eerste instantie beschikbaar op de iPhone en komt op korte termijn ook naar smartphones met het Android-besturingssysteem. Uiteindelijk wordt de app landelijk uitgerold. Square heeft zijn wallet uit de appstores gehaald maar blijft wel ondersteuning bieden aan consumenten die de portemonnee nog gebruiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!