Ahold treft schikking voor boekhoudschandaal

Ahold wil met een schikking van 297 miljoen dollar (215 miljoen euro) het boekhoudschandaal rond dochter U.S. Foodservice afsluiten. Het bedrag moet een tijdrovende en kostbare rechtszaak voorkomen, aldus Lodewijk Hijmans van den Bergh, lid van de raad van bestuur.

Ahold bracht in 2003 de malversaties bij zijn toenmalige Amerikaanse dochteronderneming naar buiten. Daarbij werd onder meer de omzet van U.S. Foodservice kunstmatig verhoogd. Bij de verkoop van de onderneming in 2007 werd afgesproken dat Ahold verantwoordelijk bleef voor de schade naar aanleiding van deze fraude.

In ruil voor 297 miljoen dollar moeten gedupeerden van de malversaties afstand doen van verdere vorderingen. De schikking is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door de United States District Court voor het District Connecticut. Het besluit daarover zal volgens Ahold eind dit jaar of begin volgend jaar vallen.

Het bedrag zal tegen die tijd uit de beschikbare kasmiddelen betaald worden. Ahold neemt voor de schikking een voorziening van 215 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar. Die kwartaalcijfers worden volgende week bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!