Ahold schikt voor 297 miljoen dollar

De schikking van Ahold met gedupeerden van het boekhoudschandaal rond voormalig dochter U.S. Foodservice is definitief. De beroepstermijn is inmiddels verlopen, zo laat het Nederlandse retailconcern vrijdag weten.

Met de schikking is een bedrag van 297 miljoen dollar (252 miljoen euro) gemoeid. Het bedrag is inmiddels uit de beschikbare kasmiddelen betaald, waarvoor Ahold een voorziening had getroffen in het eerste kwartaal van 2014. Daardoor is de potentiële aansprakelijkheid van Ahold in deze zogenaamde class action-zaak naar eigen zeggen opgelost.

Ahold bracht in 2003 de malversaties bij zijn toenmalige Amerikaanse dochteronderneming naar buiten. Daarbij werd onder meer de omzet van U.S. Foodservice kunstmatig verhoogd. Bij de verkoop van de onderneming in 2007 werd afgesproken dat Ahold verantwoordelijk bleef voor de schade naar aanleiding van deze fraude. In ruil voor 297 miljoen dollar doen gedupeerden van de malversaties afstand van verdere vorderingen.

Ahold schikte in 2006 al met gedupeerde beleggers voor een bedrag van 1,1 miljard euro. De beurskoers van het concern daalde met 63 procent op de dag dat het boekhoudschandaal aan het licht kwam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!