Personeel Intertoys voert cao-druk op bij Blokker

Werknemers van het dc van Intertoys spannen zich in voor een doorbraak in de cao-onderhandelingen. Ruim honderd personeelsleden overhandigen vrijdag een petitie aan directeur Rob van den Noort. Daarin roepen ze de directie op om druk uit te oefenen op moederconcern Blokker Holding en andere werkgevers.

Personeel uit de gemengde en speelgoedbranche heeft sinds 1 april 2012 geen cao. Dat laatste cao-loonsverhoging dateert uit 2011. De vakbonden zijn bezorgd over het uitblijven van een nieuwe overeenkomst. ‘Werknemers hebben zo niets om op terug te vallen bovenop de wettelijke eisen. Het verdwijnen van toeslagen en loonschalen wordt dan wel heel gemakkelijk gemaakt’, aldus de organisaties.

De werknemers van het dc van Intertoys eisen een loonsverhoging van drie procent. Daarnaast willen ze behoud van de toeslagen voor het werken op koopavonden, zaterdagmiddag en zondag, behoud van de seniorendagen en het aanvullend branchepensioen. In de gemengde en speelgoedbranche werken circa 25 duizend mensen. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends