FRS na doorstart drie miljoen in het rood

Free Record Shop leed ruim drie miljoen euro verlies na de doorstart onder investeringsmaatschappij ProCures. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Rob Boers, die na het tweede faillissement is aangesteld.

Free Record Shop werd op 22 april voor de tweede keer binnen een jaar failliet verklaard. Tussen 16 juli 2013 en 31 maart 2014 bedroeg het verlies van de entertainmentketen 3,18 miljoen euro. In die periode zetten de winkels in totaal 10,8 miljoen euro op, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

Volgens ProCures werden de geprognosticeerde omzetten op de decembermaand na niet volgens het businessplan gehaald. De opleving in december was het gevolg van een samenwerking met de Britse investeerder Hilco, die een actuele voorraad op basis van consignatie in de winkels legde. Nadat Hilco de samenwerking beëindigde, had de winkelketen niet voldoende financiële middelen om de winkels zelf ‘deugdelijk te bevoorraden’.

Door de slechte bevoorrading bleef de verkoop uit en namen de verliezen toe, stelt ProCures. Ook de in maart gewijzigde strategie om in samenwerking met een leverancier als outletformule te fungeren had niet het gewenste resultaat. De verkopen daalden vervolgens wekelijks.

Boekenvoordeel nam na het tweede faillissement van de entertainmentketen de database met het klantenbestand, websites, domeinnamen, merk- en beeldmerkrechten en inventaris over. De retailer houdt minstens vier vestigingen van Free Record Shop open. Wat Boekenvoordeel met deze winkels van plan is, is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!