Marqt opent winkel in Amsterdamse Pijp

Duurzame supermarktketen Marqt opent donderdag in Amsterdam zijn tiende vestiging. De winkel aan de Ceintuurbaan in de Pijp is het zesde filiaal van Marqt in de hoofdstad.

Marqt betrekt vier winkelunits, die al enige jaren leeg staan. Het nieuwe filiaal beschikt over circa 570 vierkante meter winkeloppervlak. De gevels van de panden worden hersteld naar het oorspronkelijke ontwerp.

In de winkel ligt de aandacht op vers. Zo vindt de klant onder meer vis rechtstreeks van de afslag, brood uit de eigen bakkerij, groente en fruit van lokale telers en vlees van Nederlandse veehouders. De winkel beschikt tevens over een afdeling kruidenierswaren en een wijnassortiment.

Buiten Amsterdam beschikt Marqt over supermarkten in Den Haag, Haarlem en Rotterdam. De retailer heeft meer winkels nodig om producenten een duurzaam verkoopplatform te kunnen bieden, stelt oprichter en algemeen directeur Meike Beeren. “Met de opening van de tiende winkel is dat minimum benodigde volume voor een aantal producenten behaald.”

Marqt wil verder groeien om ook andere dagelijkse producten uit Nederland aan te kunnen bieden. De retailer liet vorig jaar weten eind 2014 de eerste winkels in andere delen van Nederland te willen openen, om een volwaardige tegenhanger te kunnen zijn van het traditionele supermarktkanaal. “Of dat nou Leeuwarden, Groningen of Zwolle is maakt niet uit”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!