De Mandemakers Groep stapt in Tulp Keukens

De Mandemakers Groep neemt een groot belang in branchegenoot Tulp Keukens. De ‘verregaande samenwerking’ heeft als doel om Tulp Keukens weer financieel gezond te maken, schrijft Het Financieele Dagblad woensdag.

De twaalf vestigingen van Tulp Keukens leden in 2012 bijna twee miljoen euro verlies op een omzet van 11,5 miljoen euro. Nu De Mandemakers Groep in de onderneming stapt wil Tulp Keukens profiteren van een bundeling van kennis en ervaring op het gebied van retail, logistiek en productie, stelt directeur Arold Korst. “Ook de grote inkoopkracht van Mandemakers komt daarbij goed van pas.”

Hoe groot het belang van De Mandemakers Groep is, wil hij niet kwijt. Samen met vorige eigenaar Visser BV heeft het retailconcern het grootste deel van de aandelen in handen. Antar BV, het bedrijf van directeur Korst, houdt een minderheidsbelang.

De Mandemakers Groep voert onder meer de winkelformules Mandemakers Keukens, Piet Klerkx en Keuken Kampioen. Het concern beschikt over ruim 350 winkels en zet jaarlijks zo’n 1,1 miljard euro om. Oprichter Ben Mandemakers liet eerder weten de omzet de komende jaren op te willen schroeven naar anderhalf miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!