C&A opent vlaggenschip in Amsterdam

C&A heropent zijn winkel aan het Amsterdamse Damrak met een nieuw winkelconcept waarbij beleving centraal staat. De verbouwing van de huidige winkel tot een flagshipstore moet in september 2015 zijn afgerond. Dat laat manager bouw & vastgoed Rob Zeedijk weten aan Vastgoedmarkt.

“Klanten kunnen een unieke winkelervaring verwachten met duidelijke designthema’s en creatieve, originele ontwerpen”, stelt hij. C&A huurt daarvoor een pand met ruim achtduizend vierkante meter winkelruimte, dat onderdeel uitmaakt van de herontwikkeling van de voormalig C&A-complexen.

C&A zit al sinds het begin van vorige eeuw gevestigd aan het Damrak. Tot de jaren tachtig was ook het hoofdkantoor van C&A Nederland er gevestigd. De leeggekomen kantooretages vormden volgens Vastgoedmarkt de aanleiding om het complex onder handen te nemen.

De volledige oppervlakte van gebouwen wordt herontwikkeld tot winkelruimte. In totaal worden dertienduizend vierkante meter kantoorruimte aan de markt onttrokken. Daardoor ontstaat met ruim 27.500 vierkante meter winkeloppervlakte één van de grootste A1-winkelcomplexen van Nederland. Eerder tekenden Primark, Zara en Starbucks al voor winkelruimte in het project.

De huidige winkel van C&A blijft gedurende de verbouwing open.

Reacties