Winkeliers genoodzaakt tot fikse kortingen na WK-zege

Een Groningse fashionretailer heeft zijn schoenen met vijftig euro korting per paar verkocht na de onvoorziene overwinning van het Nederlands elftal. Gerard Londeman van Londeman Mannenmode beloofde zijn klanten tien euro korting op nieuwe schoenen voor elk doelpunt van Oranje.

“Op een paar kleine en grote maten na zijn alle schoenen weg”, zegt de winkeleigenaar in het Algemeen Dagblad. Klanten uit het hele land stonden ’s ochtends vroeg al op de stoep.

Hoewel de actie Londeman geld heeft gekost, heeft de winkel volgens hem honderd procent meer omzet gedraaid. “Voor een grote advertentie die heel Nederland ziet, had ik waarschijnlijk veel meer moeten betalen. Ik ga er niet door failliet.”

Over een nieuwe kortingsactie voor de volgende groepswedstrijd is Londeman terughoudend. "Er is een korting op spijkerbroeken ter sprake gekomen. Maar ik wil me er eigenlijk niet aan wagen daar nu al meer over te zeggen."

Jeans Centre in Leidschendam beloofde tien procent korting per doelpunt. “Toen het 1-1 werd vond ik het wel leuk", zegt de bedrijfsleider tegen Omroep West. "Maar bij 4-1 viel pas het kwartje. Bij de 5-1 dacht ik: ‘Shit, nu gaat het morgen erg druk worden.'"

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!