EBay Valet maakt verkopen via smartphone eenvoudiger

Ebay brengt zijn Sell for Me-dienst naar de smartphone met de nieuwe app eBay Valet. Deze applicatie neemt verkopers het complete verkoopproces uit handen.

De app moet net als de webversie het verkoopproces vergemakkelijken door alle stappen in dit traject voor zijn rekening te nemen. De app bepaalt de prijs van het product, plaatst een advertentie op eBay en zorgt voor een optimale verzending. “Valet moet verkopen makkelijker maken voor zowel mensen die voor het eerst iets verkopen, als voor mensen die regelmatig iets verkopen maar die tijd willen besparen in dit traject”, aldus een woordvoerder van de internetreus.

Gebruikers maken een foto van het item, typen of spreken er een beschrijving bij en uploaden dit in de app. Na dertig minuten komt de app met een waardebepaling en de vraag of het product nog altijd verkocht mag worden. Na bevestiging vraagt de app of de verkoper een verpakking voor handen heeft waarin het product verzonden kan worden.

Indien dit het geval is stuurt eBay een verzendlabel. Zo niet, stuurt eBay een gelabelde doos waarin het product verpakt kan worden. Vervolgens neemt Valet de verkoop voor zijn rekening. Zeventig procent van de verkoopsom gaat naar de verkopende partij. De overige dertig procent is voor eBay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!