Britse winkelstraat accepteert alleen giraal geld

Een winkelstraat in Manchester neemt als onderdeel van een sociaal experiment niet langer cashbetalingen aan. Klanten van winkels aan Beech Road kunnen alleen nog met een bankpas betalen.

Het experiment volgt op cijfers van de brancheorganisatie BRC, waaruit bleek dat het aantal contante betalingen de laatste vijf jaar met veertien procent is afgenomen. De creditcard wordt inmiddels bij één op de drie betalingen gebruikt. “Het experiment geeft ons een zeer interessante kijk op de toekomst voor alle winkeliers”, zegt Mary Paul van de lokale ondernemersvereniging.

Het gebruik van kleine contante betalingen maakt steeds meer plaats voor andere betaalmethoden, stelt algemeen directeur Helen Dickinson van BRC. “Zowel de beschikbaarheid van contactloze kaarten, gemakswinkels en zelfscankassa als e-commerce heeft het gebruik van pinpassen vergroot”, stelt zij.

De meeste Londenaren zouden een cashloze samenleving verwelkomen, stelt product- en innovatiedirecteur Mark Latham van betaalprovider Handepay. “Winkeleigenaren houden er ook van omdat het wachtrijen verkort, derving tegengaat en hen meer tijd geeft om met klanten te communiceren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!