Honderden mensen in de rij voor IKEA-baan

Een informatiebijeenkomst voor een nieuwe vestiging van IKEA in Zwolle heeft duizenden belangstellenden getrokken. In de eerste twee uur van de infodag op het stadshuis waren al tweeduizend potentiële medewerkers geteld, meldt RTV Oost. Uiteindelijk kwamen zo'n vierduizend mensen opdagen.

IKEA Zwolle opent in het voorjaar van 2015 zijn deuren, nadat de woonwinkelketen het afgelopen jaar de bouw meerdere malen moest uitstellen wegens bezwaren tegen het bestemmingsplan. In 2009 werd de opening al opgeschort vanwege de economische crisis.

Nu de bouwwerkzaamheden daadwerkelijk zijn begonnen wil IKEA potentiële werknemers kennis laten maken met de winkelketen. Zo probeert storemanager Sandra Schouten een beeld te geven van de werkzaamheden en de cultuur van het bedrijf. Ze had niet verwacht dat de interesse zo groot zou zijn. “We hoopten op een paar honderd man maar het zijn er duizenden geworden.”

Eind vorig jaar ontving IKEA-winkel in Valencia zo’n honderdduizend reacties op vierhonderd openstaande vacatures. Dat leidde destijds tot een systeemcrash. In Zwolle kunnen zo’n driehonderd mensen terecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!