Miljoenenstrop dreigt na faillissement Neckermann

De belangrijkste schuldeisers hebben tussen de 25 en 35 miljoen euro aan vorderingen openstaan bij Neckermann.com. Dat stelt curator Benne van Leeuwen van het dinsdag failliet verklaarde en doorgestarte postorderbedrijf in Het Financieele Dagblad.

De Belastingdienst heeft tussen de tien en vijftien miljoen euro tegoed, stelt hij. Daarnaast hebben een Duitse bank en aandeelhouder Axivate Capital gezamenlijk vorderingen voor vijftien tot twintig miljoen openstaan. Over de vorderingen van leveranciers is volgens de curator nog geen duidelijkheid. Daarnaast is het personeel over de maand juni nog niet uitbetaald, waardoor ook het UWV nog een vordering kan indienen.

De curatoren waren al enkele dagen voor het faillissement al actief bij Neckermann. De etailer leed sinds de doorstart na het faillissement van het Duitse moederbedrijf in 2012 jaarlijks een verlies van ‘een behoorlijk aantal miljoenen’, stelt Van Leeuwen.

De curatoren bereikte al snel een akkoord met Axivate Capital over de voorraad, waarna de webwinkel weer open kon. Ze hebben echter nog geen overnamekandidaat gevonden voor de financerings- en verzekeringstak van Neckermann. Daardoor komt het grootste gedeelte van de tweehonderd werknemers waarschijnlijk op straat te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!