Euretco doet lingerieketen Livera van de hand

Retailorganisatie Euretco verkoopt lingerieketen Livera aan het Franse familiebedrijf Chantelle. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, maken de concerns niet bekend. Dat laat een woordvoerder van Euretco weten aan RetailNews.

De franchiseformule telt momenteel 58 ondernemers en 102 winkels in Nederland. Chantelle Group is eigenaar van merken als Chantelle, Passionata en Chantal Thomass. De aankoop van Livera geldt als ‘solide basis’ om de activiteiten op de Nederlandse markt gestalte te geven, stelt de directie.

“De verkoop van Livera luidt geen verandering van onze strategie in”, aldus directeur formules Steve Evers van Euretco. Zo blijft de organisatie focussen op uitbreiding en versterking van zijn franchiseformules. Euretco voert onder meer de formules Intersport, Runnersworld, Coach, Decorette, Blz en Libris. “Naast groei in de bestaande branches heeft Euretco ambitie om ook verder te groeien in andere branches zoals de dhz-markt.”

Euretco heeft een intentieverklaring opgesteld met DGN retail voor een overname. De ondernemers van Multimate, Hubo en Fixet moeten nog wel instemmen met de plannen van de mogelijke nieuwe eigenaar. DGN retail zal voor zijn winkelformules Multimate, Hubo en Fixet één formulenaam moeten kiezen, liet Euretco-ceo Harry Bruijniks weten in het meinummer van RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!