HEMA stapt dieper in 3D-printing

Consumenten kunnen bij het HEMA-filiaal in Stadshart Amstelveen tijdelijk een 3D-miniatuurversie van zichzelf laten printen. Hiervoor wordt in een zogenoemde scanlounge een scan van de shopper gemaakt.

De scanlounge is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee in een fractie van een seconde met 68 hoge resolutiecamera’s een opname van het hele lichaam wordt gemaakt. Deze beelden worden omgezet naar een fullcolour 3D-bestand. Een 3D-kleurenprinter verwerkt het bestand tot een beeldje.

Het product wordt geleverd op een voet met of zonder logo van de winkelketen en kan binnen drie tot vier weken worden opgehaald bij het HEMA-filiaal. Een klant die het beeldje aanschaft, ontvangt ook een link naar een digitale driedimensionale foto. Deze kan in 360 graden worden weergegeven op tablet, of smartphone.

HEMA biedt sinds begin dit jaar driedimensionaal geprinte sieraden en telefoonhoesjes aan. Consumenten geven hun product op de website van de retailer zelf vorm. “We zien dat 3D-printen absoluut een toekomst heeft en willen dit bereikbaar maken voor iedereen”, zei een woordvoerder toen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends