ICentre breidt winkelbestand weer uit

Winkelketen iCentre heeft vorige maand twee nieuwe winkels geopend in Arnhem en Uitgeest. Daarnaast kijkt moederconcern BAS Group rond voor verdere winkelopeningen. Dat laat projectmanager Alexandra Nueman weten aan RetailNews.

ICentre behoort sinds het faillissement in juni vorig jaar tot de BAS Group. Het moederconcern van Dixons en MyCom nam destijds 24 van de 34 filialen over. De winkelopening in Arnhem is een relocatie naar het voormalige pand van Free Record Shop, geeft Nueman aan.

Het filiaal in Uitgeest werd na het faillissement van de Apple reseller gesloten en de boedel van de destijds grootste vestiging ging onder de hamer. Een jaar na de sluiting heeft iCentre een nieuwe huurovereenkomst getekend, waarna de winkel met een nieuw interieur is heropend. In het gebouw was tot het faillissement het hoofdkantoor van de voormalige iCentre Group gevestigd.

Het faillissement van iCentre Group was volgens Nueman niet een teken dat de winkels slecht draaiden. “Het was vooral een kwestie van hoe er met de kosten werd omgegaan. Wij hebben iCentre eenvoudig kunnen integreren in onze backoffice.” De twee winkelopeningen zijn op korte termijn de twee laatste van iCentre, zegt zij. “Er zijn nog geen concrete plannen voor nieuwe winkels.”

De drie winkelformules van BAS Group kunnen volgens de projectmanager vanwege hun onderscheidende karakter goed naast elkaar bestaan. Zo focust MyCom zich met name op computertechneuten, verkoopt iCentre alleen Apple-producten, terwijl Dixons onder meer met eigen merken een bredere doelgroep bedient. BAS Group beschikt met de drie winkelformules over zo’n tweehonderd vestigingen, inclusief vier van MyCom in België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!