​BAS Group voor 4,5 miljoen euro verkocht

Relevant Holdings heeft 4,5 miljoen euro betaald voor de activa van Dixons, MyCom en iCentre. De volledige koopsom is inmiddels inclusief boete voldaan, meldt curator Jan Padberg in zijn faillissementsverslag.

Moederbedrijf BAS Group ging bijna een jaar terug failliet, waarna Relevant Holdings overeenstemming bereikte met de curator over de aanschaf van de inventaris, voorraden en intellectuele eigendommen van de drie winkelformules. Vlak voordat het geld overgemaakt moest worden haakte de financier van de koper echter af.

Relevant Holdings kreeg uitstel van de curator, maar moest wel een boete betalen. Het bedrijf is inmiddels over de brug gekomen en heeft ook alle aandelen in verzekeringstak Harmony overgenomen.

De doorstarter heeft volgens Padberg ongeveer de helft van de winkellocaties en het personeel behouden. MyCom werd echter eind vorig jaar verkocht aan een voormalig franchisenemer en een commercieel manager, terwijl Dixons verder is gegaan als online verhuursite. Van de oorspronkelijke 150 vestigingen exploiteert Relevant Holdings alleen nog de 24 vestigingen van iCentre. De nieuwe eigenaren van MyCom hebben zestien van de 41 winkels opengehouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!