DHL plaatst vanaf volgend jaar pakketkasten in Nederland

DHL start volgend jaar met het plaatsen van pakketkasten bij de voordeur van Nederlandse consumenten. Dat laat een woordvoerder van de logistiek dienstverlener weten in het Algemeen Dagblad.

De zogenoemde Parcelbox is een brievenbus ter grootte van een keukenkastje, waar bezorgers pakketten in kunnen plaatsen. DHL ging onlangs in Duitsland met succes van start met het installeren van zulke pakketkasten. “We moeten af van het idee dat de bezorgdienst wel even zal vertellen wanneer je online bestelling bij jou wordt afgeleverd en dat je dan thuis moet zijn”, aldus de woordvoerder.

De bezorger kan de pakketkast met een keycard openen. Consumenten die van de dienst gebruik willen maken kunnen het kastje voor 99 euro kopen, of voor 1,99 euro per maand huren. Ze kunnen dan niet alleen pakketten ontvangen, maar ze ook via de Parcelbox retourneren.

DHL liet onlangs aan RetailNews weten ook in te zetten op meer afhaalpunten en –kluizen. Zo plaatst het dit jaar 25 afhaalkluizen op strategische plaatsen in Nederland. Dat worden er op termijn veel meer, stelde de woordvoerder vorige maand. Daarmee gaat DHL onder meer de strijd aan met De Buren, dat de onbemande afhaalcentra in Nederland introduceerde.

PostNL is in Almere met een proef gestart met een pakjesautomaat. Daar kijkt het bedrijf of het concept aanslaat. “Wat elders werkt, hoeft hier niet te werken”, aldus directeur consumenten en kleinzakelijk Barry Husman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!