Amazon houdt druk op ontwikkeling drones

Amazon heeft een verzoek ingediend om zijn bezorgdienst per drones overal in de Verenigde Staten te kunnen testen. Dat blijkt uit een petitie die de e-commercegigant heeft gestuurd naar de luchtautoriteit Federal Avation Administration (FAA).

De FAA bepaalde onlangs dat de inzet van drones voor commerciële doeleinden illegaal is. Daarnaast mag alleen op bepaalde locaties testvluchten worden uitgevoerd met drones. Amazon doet nu een beroep op een wet uit 2012. Daarin bepaalde het Amerikaanse congres dat de FAA organisaties die kunnen aantonen dat hun activiteiten bijdragen aan het algemeen belang, mag toestaan hun activiteiten uit te voeren.

Amazon heeft de afgelopen vijf maanden tests uitgevoerd met drones en voertuigen ontwikkeld die meer dan vijftig mijl per uur (ruim tachtig kilometer per uur) kunnen afleggen. De drones kunnen een gewicht van vijf pond (circa 2,3 kilogram) aan, blijkt uit het verzoek. Daarmee zou 86 procent van de producten die de etailer verkoopt, kunnen worden vervoerd. Met de dienst Prime Air moeten bestellingen binnen dertig minuten bij de klant worden afgeleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!