Macintosh haalt 19,5 miljoen euro op

Macintosh Retail Group heeft via een aandelenemissie 19,5 miljoen euro binnengehaald. Het moederconcern van onder meer Scapino, Dolcis en Kwantum gaf dinsdag ruim 2,4 miljoen nieuwe gewone aandelen uit tegen een prijs van acht euro.

Meerdere grootaandeelhouders stonden garant voor een minimumprijs van acht euro. De nieuwe ceo Kurt Staelens, coo Eric Coorens en cfo Theo Strijbos kochten gezamenlijk een aandelenpakket ter waarde van honderdduizend euro.

Macintosh maakte dinsdag al bekend over een nieuw financieringspakket ter waarde van zo’n 180 miljoen euro te beschikken. Dat stelt het retailconcern in staat te investeren in de aanscherping van zijn formules en het opfrissen van bestaande winkels, zegt Strijbos in Het Financieele Dagblad.

Macintosh maakte in april bekend voornamelijk te willen investeren in zijn fashionformules Brantano in België en Luxemburg, Jones Bootmaker in het Verenigd Koninkrijk en Manfield en Scapino in ons land. Die zijn volgens het retailconcern vanwege hun grootte en marktpositie goed gepositioneerd ‘om een vooraanstaande rol te spelen in de crosschannel toekomst’. Ook de formules Brantano in het Verenigd Koninkrijk en Dolcis in Nederland gelden na aanscherping als kernactiviteiten van Macintosh.

De retailer wil daarentegen af van Kwantum en Scapino in België. De verkoop van de laatstgenoemde keten zal naar verwachting eind 2014, begin 2015 afgerond zijn. Voor Kwantum is Macintosh nog op zoek naar een koper.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!