​‘Eerste gegadigden voor Macintosh-formules melden zich’

Verschillende retailers hebben belangstelling voor schoenenketens van het noodlijdende Macintosh. Het moederconcern van onder meer Scapino, Manfield en Invito kreeg dinsdag uitstel van betaling.

Discountketen Bristol neemt naar verwachting branchegenoot Scapino over. Nelson Schoenen heeft volgens De Telegraaf belangstelling voor de Manfield-keten. Belgische partijen hebben interesse in de andere Macintosh-formules.

Een aantal partijen zit op het vinkentouw, stelt retailadviseur Ton Bos in Het Financieele Dagblad. “Die wachten gewoon op een faillissement en willen dan zo goedkoop mogelijk instappen.” Hij verwacht dat een grootaandeelhouder als Zeeman belangstelling heeft in een aantal winkels van de detailhandelsgroep. Ook het moederconcern van vanHaren is volgens hem een potentiële koper. “Deichmann is dit jaar begonnen met de uitrol in Nederland van de formule Snipes. Ze zullen ongetwijfeld interesse hebben in de winkels op betere locaties.”

Macintosh Retail Group zag zich genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen nadat zijn huisbanken ING en Rabobank niet langer krediet beschikbaar wilden stellen. Het detailhandelsconcern had het kapitaal nodig om zijn voorjaarscollecties aan te schaffen. Het bedrijf kampt met een schuldenlast van ruim veertig miljoen euro en hoopte volgens bronnen aan de onderhandelingstafel dat de helft werd kwijtgescholden. De banken gingen daar echter niet in mee. Op RetailWatching gaat sectormanager Dirk Mulder van ING verder in op de situatie bij Macintosh en potentiële kopers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!