Scapino en Aktiesport breiden samenwerking uit

Het aantal shop-in-shops van Aktiesport in vestigingen van Scapino wordt dit jaar meer dan verdubbeld. Aan het begin van dit jaar beschikten dertig Scapino-winkels over een afdeling van Aktiesport. Dat aantal moet dit jaar oplopen naar tachtig vestigingen, zo laat Macintosh Retail Group, het concern achter Scapino, weten.

De samenwerking tussen de retailers werd twee jaar geleden geïntroduceerd. In de fysieke shop-in-shops wordt een deel van de sportmerken van Aktiesport aangeboden. De volledige sportcollectie van Aktiesport is online beschikbaar via touchscreens in de winkels van Scapino.

In het eerste halfjaar mochten negentien schoenenwinkels een afdeling van Aktiesport verwelkomen, terwijl daar voor het eind van het jaar nog 31 bijkomen. Deze maatregel is volgens Macintosh bedoeld om de schoenformule beter tot zijn recht te laten komen en zo de omzet en absolute marge te verhogen.

Een andere maatregel is een versnelde uitverkoop. Macintosh opende het afgelopen halfjaar onder meer tien tijdelijke outlets in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!