Noord-Brabant ontkent verboden staatssteun aan Jumbo

De conclusie van Sligro dat er sprake is van verboden staatssteun van de provincie Noord-Brabant aan Jumbo is onjuist. Dat stellen de Gedeputeerde Staten in een reactie op de brief van de groothandelaar.

Sligro stelt dat de provincie zich niet als normale investeerder gedraagt, omdat het onder meer via een investering van zeven miljoen euro verschillende huurders en gebruikers bevoordeelt. Het retailconcern vindt dat de provincie goedkeuring van Brussel moeten vragen. In de Provinciale Staten werden eerder al vraagtekens geplaatst bij de steun van Noord-Brabant.

De besluitvorming over de participatie van de provincie in het project op de Noordkade in Veghel moet echter nog plaatsvinden, zeggen de Gedeputeerde Staten. De provincie wil het erfgoed behouden via herontwikkeling, maar weet nog niet in welke vorm dat gebeurt. ‘Gedeputeerde Staten delen de mening van Provinciale Staten en Sligro dat er bij de herontwikkeling van het erfgoedcomplex CHV Veghel geen sprake mag zijn van verboden staatssteun’, luidt de reactie.

Sligro, dat net als Jumbo zijn hoofdkantoor in Veghel heeft staan, vecht de komst van de megasupermarkt aan bij de rechter. De winkel zou andere ondernemingen de kop kosten, terwijl de infrastructuur van de Brabantse stad volgens Sligro niet op de komst van een dergelijke winkel berekend is. Sligro vocht vorig jaar al tevergeefs de vergunning aan die de gemeente Veghel verleende voor een kunst-, cultuur-, en foodcluster.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!