Tesco bouwt huizen in plaats van winkels

Tesco gaat grond die oorspronkelijk aangekocht was voor nieuwe supermarkten, gebruiken voor de bouw van woningen. De Britse retailer zegt minder winkelruimte nodig te hebben door de veranderende koopgewoonten van consumenten en wil de grond daarom gebruiken voor een ander project.

In totaal investeert Tesco een miljoen pond in de bouw van vierduizend woningen op 310 braakliggende stukken grond. Het overgrote deel ligt in Zuidoost-Engeland. Vooral in gebieden buiten de stad is het aantal nieuwe winkels dat de retailer nodig heeft flink gedaald.

Of het bouwen van woningen kan bijdragen aan positieve verandering in de cijfers is nog de vraag. “In elk geval is het een beter idee dan winkels te blijven bouwen, die niet economisch leefbaar zijn”, aldus een analist van Shore Capital. Eerder dit jaar kondigde concurrent Sainsbury’s al aan 1500 huizen te willen bouwen.

Ceo Philip Clarke maakte eerder deze week bekend per 1 oktober 2014 te zullen vertrekken bij Tesco. Clarke slaagde er niet in de dalende cijfers weer omhoog te trekken, mede door de concurrentie van discounters als Aldi en Lidl. Clarke zal worden opgevolgd door Unilever-directeur Dave Lewis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!