Primera boekt kleine identieke omzetgroei

Primera heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste halfjaar met ruim een procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Dat laat de winkelketen donderdag weten.

De verkopen in de winkels die minstens een jaar open zijn namen toe in de categorieën cadeaukaarten, kantoor, agenda's en e-sigaretten. De belangrijke assortimentsgroep tabak staat echter steviger onder druk dan andere jaren, stelt Primera. Dat heeft volgens de retailer te maken met de weglekkende omzet in de grensstreken en de toenemende illegale invoer.

Verder daalde  de omzet van het assortiment kansspelen, met ruim zeven procent. Dat wordt volgens Primera veroorzaakt door de relatief lagere jackpotstanden van De Staatsloterij. De laatste weken van juni steeg de omzet weer, waardoor de winkelketen verwacht in de laatste zes maanden meer omzet uit dit assortiment te boeken.

Primera verwacht in het tweede halfjaar van 2014 een verdere stijging in omzet. Tevens gaat de retailer het bestaande winkelbestand van 450 filialen uitbreiden. Primera zal de komende jaren doorgroeien naar ruim vijfhonderd filialen, zei commercieel directeur Gert van Doorn onlangs in FaceRetail. Ook online zal volgens hem een belangrijke rol gaan spelen. “We zullen gaan experimenteren om internet op de winkelvloer naar een hoger niveau te tillen en op die manier ook die longtail te kunnen vervullen.” Bekijk het volledige gesprek op ons YouTube-kanaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!