Budget Food heeft in een voormalig Aldi-filiaal in Haarlem zijn derde winkel geopend. De discounter brengt opgekochte dumppartijen van A-merken weer op de markt. De klant bespaart hiermee dertig tot zeventig procent per product.
Het concept is bedacht door ondernemer Maarten Muller en AH-franchiser Jaap van Vuure. Samen kochten zij al een aantal jaren restpartijen op, om deze vervolgens ergens anders in de markt terug te brengen. “Op een gegeven moment dachten we: waarom gaan we de spullen niet zelf verkopen”, vertelt Muller aan het Haarlems Dagblad. Inmiddels heeft Budget Food ook winkels in Den Helder en Julianadorp.
“We zijn afhankelijk van het aanbod van fabrikanten. Op is op”, aldus Muller. Het dumpen van restpartijen heeft niet altijd te maken met een naderende uiterste houdbaarheidsdatum. Soms is sprake van overproductie of is de productverpakking gedateerd.
Budget Food opent derde dumpsuper
Gepubliceerd op 28 juli 2014 om 07:31
Reacties 0