‘Jumbo brengt Foodmarkt-concept naar Groningen’

Supermarktketen Jumbo wil in Groningen een winkel openen volgens het Foodmarkt-concept. Dat meldt het Dagblad van het Noorden op basis van meerdere bronnen. De winkel komt in een voormalig pand van elektronicaretailer Scheer & Foppen op nog geen honderd meter van concurrent Albert Heijn.

Slopers zijn het interieur van de winkel momenteel aan het strippen. Met 850 vierkante meter is die winkel beduidend kleiner dan de Foodmarkt van Jumbo in Breda, dat over zo’n zesduizend vierkante meter beschikt. De supermarktketen voert echter nog gesprekken over het betrekken van een naastgelegen pand. Jumbo opende in maart in Maastricht zijn eerste kleine Foodmarkt met een oppervlakte van 1900 vierkante meter.

De Veghelse supermarktketen liet eerder al weten aan RetailNews een tiental Foodmarkten te willen openen. Dit jaar opent de tweede grote Foodmarkt op het oude Storkterrein in Amsterdam-Noord. Over de mogelijke Foodmarkt in Groningen wil de supermarktketen vooralsnog niets kwijt, meldt Distrifood. “Als Jumbo een nieuwe winkel opent op een bepaalde locatie, laten we dit ongeveer twee maanden van tevoren weten middels een persbericht”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!