Fastfoodketens staken kipverkoop na voedselschandaal

McDonald’s verkoopt in Hongkong voorlopig geen kipnuggets en –burgers omdat zijn leverancier bedorven vlees heeft verkocht. Dat kwam vorige week aan het licht in een reportage van een Chinees televisiestation over vleesleverancier Husi Food. Na dit voedselschandaal hebben ook andere fastfoodketens besloten in Hongkong tijdelijk geen kipproducten te verkopen. Daarnaast gaan in sommige vestigingen van McDonald's tijdelijk geen big mac's over de toonbank.

Inmiddels hebben de voedselwarenautoriteiten honderden tonnen vlees in beslag genomen. Daarnaast zijn vijf werknemers bij het bedrijf gearresteerd. Verschillende media melden dat het schandaal speelt bij een vestiging van de leverancier in Hebei en niet in de hoofdvestiging van Husi Food in Shanghai.

Naast vlees kocht McDonald’s groente en fruit bij Husi Food. Daarom gaan ook salades in de vestigingen in Hongkong voorlopig niet over de toonbank. Ook KFC en Pizza Hut hebben hoogstwaarschijnlijk producten met bedorven vlees verkocht. Er wordt nog onderzocht of ook Starbucks en Burger King het bedorven vlees in hun producten hebben verwerkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!