De Duitse online supermarkt Allyouneed.com heeft zijn bezorggebied onder meer uitgebreid naar Nederland. Ook klanten uit Denemarken, Italië, Frankrijk en België kunnen sinds deze maand bij de dochteronderneming van DHL terecht. Dat laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Allyouneed.com beschikt vooralsnog alleen over een Duitstalige website. Toch beschikt de etailer al over Nederlandse klanten, stelt de zegsman. “Daarnaast krijgen we orders van Duitsers die hun vakantie in Nederland doorbrengen.”

Bestellingen naar Nederland worden doorgaans binnen twee dagen bezorgd. In sommige gevallen krijgen klanten hun boodschappen al de volgende dag in huis. “We hopen de bezorgtijd snel te verkorten.”

Verse producten maken vooralsnog geen onderdeel uit van de buitenlandse expansie van Allyouneed.com. “Wellicht in een tweede fase”, aldus de zegsman. In Duitsland kan de klant kiezen uit het totale assortiment van zo’n twintigduizend artikelen.

DHL nam Allyouneed.com in 2012 over, nadat het al een jaar aandeelhouder was. Behalve de bezorging heeft DHL ook het voorraadbeheer en de fulfilment van orders in handen. Zo wil de logistiek dienstverlener ervaring opdoen in de logistiek van levensmiddelen. Met zo’n 150 medewerkers en honderdduizend klanten is Allyouneed.com inmiddels één van de grootste websupers van Duitsland.