Boekenvoordeel brengt Free Record Shop naar alle winkels

Alle vestigingen van Boekenvoordeel beschikken naar verwachting eind augustus over een shop-in-shop van Free Record Shop. Dat laat mediamanager Joos Smulders weten aan Entertainment Business. Op dit moment is de nieuwe afdeling geïntegreerd in zo’n 95 van de ruim 120 winkels, waaronder in alle twintig Belgische filialen.

Elke shop-in-shop beschikt volgens Smulders straks over 7,5 meter aan schapruimte en een aantal tafels. Boekenvoordeel verkoopt vooralsnog alleen dvd’s, waaronder nieuwe releases, tv-series en goedkopere titels. In totaal kan de klant er voor zo’n zeshonderd titels terecht, ongeveer evenveel als bij de gemiddelde winkel van Free Record Shop, stelt de voormalig inkoper van de entertainmentketen.

Na de zomer start Boekenvoordeel met de verkoop van cd's. Games komen echter niet in de winkels te liggen, zegt Smulders. Het is volgens hem onmogelijk om alle bedrijven binnen te halen. "Daarnaast is het margeverhaal in die business een dooddoener."

Boekenvoordeel nam na het tweede faillissement van Free Record Shop de activa over voor in totaal 114.950 euro, zo bleek eerder uit een faillissementsverslag. Daaronder vielen onder meer de merk- en beeldrechten en inventaris van de 36 vestigingen. De winkelketen is sinds de overname van de activa ook eigenaar van de website van Free Record Shop. In hoeverre dat kanaal wordt ingezet door de nieuwe eigenaar, is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!