Zondagomzet supers doorbreekt miljardgrens

Supermarkten hebben hun zondagomzet de afgelopen twaalf maanden de grens van een miljard euro ruimschoots zien passeren. Dat heeft marktonderzoeker GfK berekend. Daarmee is de zondagomzet goed voor 3,15 procent van de supermarktomzet.

Ruim zestig procent van de Nederlandse huishoudens doet jaarlijks gemiddeld zeveneneenhalf keer zijn boodschappen op zondag. De zondagmiddag is hierbij favoriet. Dan wordt ruim driekwart van de omzet gerealiseerd.

Met name jongeren gaan op zondag naar de supermarkt, terwijl gepensioneerden minder gebruikmaken van de zondagopening. Sinds 2008 signaleert GfK in elke fase van de gezinscyclus een stijging van het omzetaandeel op zondag. Hoewel het zondagaandeel in alle regio’s toeneemt, bezoeken vooral consumenten uit de Randstad en het zuiden de supermarkt op zondag.

De groei van de zondagomzet gaat ten koste van de avondverkopen, aldus GfK. Waar de vrijdag en zaterdag de belangrijkste verkoopdagen voor supermarkten blijven, neemt het omzetbelang van deze dagen licht af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!