Tweede initiatief voor outletcenter in Zevenaar

De Amsterdamse belegger Solidiam wil in Zevenaar een outlet openen die vergelijkbaar is met Designer Outlet Roermond. Er moeten jaarlijks twee tot vier miljoen bezoekers komen naar het voormalige terrein van sigarettenfabrikant British American Tobacco (BAT). Dat meldt De Gelderlander donderdag.

Solidiam wilde eerst tweehonderd woningen op het BAT-terrein te bouwen. De beoogde nieuwe eigenaar zet vanwege de crisis op de woningmarkt nu in op een outletcentrum. Eerder kwam projectontwikkelaar Stable al met het idee om in 2018 een outlet te openen in Zevenaar. Solidiam is inmiddels met die partij in gesprek.

Het outletcentrum van Solidiam bevindt zich in tegenstelling tot die van Stable dichtbij het centrum van de Gelderse stad. De outlet maakt onderdeel uit van de toekomstvisie voor het stadshart, dat door Gieling Consultancy is bedacht. Bezoekers van het koopjescentrum worden onder meer doorverwezen naar horecagelegenheden in het centrum.

Daarnaast zal een deel van de omzet van het outletcentrum gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het centrum. Dat bedrag komt naar schatting uit op drie tot vijf miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!