Babymelkpoeder via Abcoude naar China

Nederlandse drogisterijen en supermarkten kampen weer met een tekort aan babymelkpoeder. Zo heeft Albert Heijn een verkooplimiet van twee pakken per klant ingevoerd. Chinese handelaren blijken een loods in Abcoude te gebruiken om het poeder te verzamelen en te versturen naar Hong Kong. Dat meldt RTV Utrecht.

Babymelkpoeder dat naar de loods op het industrieterrein in het Utrechtse dorp wordt gebracht, wordt daar in dozen verpakt en klaargemaakt voor verzending. De Chinese medewerkers zeggen de producten bij groothandels in te kopen. Getuigen melden echter aan RTV Utrecht dat er ook babymelkpoeder in plastic tassen van winkelketens afgeleverd worden.

De medewerkers, die sinds een paar maanden in dienst zijn, zeggen niets illegaals te doen. Volgens hen ligt het probleem bij producent Nutricia, die moedwillig schaarste zou creëren om de eigen winst te verhogen.

Nutricia wijst echter op een structureel probleem dat zich sinds mei vorig jaar ‘met pieken manifisteert’. “De piek ligt nu hoger dan voorheen”, stelt een woordvoerder in Het Financieele Dagblad. De producent heeft de levering aan winkels opgevoerd en adviseert hen daarnaast om de verkoop per klant te limiteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!