Marktpartijen dringen bij Utrecht aan op minder winkels

INretail, Corio en projectontwikkelaar ASR willen het nieuwe college van de gemeente Utrecht overtuigen om Leidsche Rijn Centrum te verkleinen. De marktpartijen vrezen leegstand in het winkelcentrum, dat momenteel al in aanbouw is.

INretail heeft enkele weken geleden al aangedrongen op een gesprek met de verantwoordelijke wethouder. De vorige wethouder, Gilbert Isabella, was volgens de brancheorganisatie ‘niet bereid om mee te bewegen’, zegt manager beleid Marcel Evers. “We hopen dat we met de nieuwe verantwoordelijke wethouder in gesprek kunnen, want er wordt gebouwd voor de leegstand.”

Grote warenhuizen hebben al laten dat ze zich niet in het toekomstige stadshart van Leidsche Rijn willen vestigen, zegt een woordvoerder van Corio. Desondanks heeft de gemeente 38 duizend vierkante meter aan winkelruimte ingepland. “Het wordt tijd dat er een lampje gaat branden bij de gemeente Utrecht.”

Omdat de bouw al begonnen is, hebben de partijen volgens Evers eigenlijk ‘geen poot meer om op te staan’. De inspraakprocedures zijn bijvoorbeeld al voorbij, geeft hij aan. Het nieuwe college kan echter nog verandering in brengen. “Wanneer Corio en ASR willen meepraten, kan ik me niet voorstellen dat je een dergelijk gesprek afslaat als gemeente.”

Bij de planvorming werd uitgegaan van honderdduizend inwoners, terwijl er momenteel zo’n dertigduizend mensen wonen. Een kleiner winkelcentrum combineren met bijvoorbeeld werkomgevingen is een stuk verstandiger, zo stelde managing director Frank Quix van Q&A Research & Consultancy vorige week al in EenVandaag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!