American Apparel verkleint verlies

American Apparel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies van vijftien miljoen dollar (11,2 miljoen euro) geleden. In 2013 boekte de Amerikaanse fashionretailer nog een verlies van 38 miljoen dollar in dezelfde periode.

De kledingketen zag zijn operationele winst stijgen van een verlies van twee miljoen dollar (anderhalf miljoen euro) tot een winst van ongeveer vier miljoen dollar (2,9 miljoen euro). De netto omzet bleef met 162 miljoen dollar (121,1 miljoen euro) nagenoeg gelijk.

De resultaten moeten nog gecontroleerd worden door het nieuwe bestuur en zijn daarom nog niet definitief, laat American Apparel weten. De fashionretailer zette onlangs oprichter en topman Dov Charney aan de kant, vanwege vermeend wangedrag en zijn houding ten opzichte van vrouwelijke werknemers.

Uit de cijfers blijkt dat het nettoverlies over het eerste halfjaar voor American Apparel uit is gekomen op 21 miljoen dollar (15,7 miljoen euro), tegen een verlies van 48 miljoen dollar (35,9 miljoen euro) in de eerste helft van vorig jaar. De omzet daalde over deze periode met 0,3 procent naar 299 miljoen dollar (223,6 miljoen euro).

American Apparel vond financiering bij hedgefonds Standard General, dat daarmee eigenaar werd van 44 procent van het bedrijf. Het fond heeft inmiddels twee nieuwe bestuursleden benoemd en heeft nog recht op de benoeming van een derde bestuursfunctie.

Het nieuwe bestuur dat net een maand actief is, gaat een speciale commissie samenstellen die onderzoekt of Charney in zijn functie hersteld kan worden of dat hij een andere functie binnen het concern kan bekleden. American Apparel beschikt wereldwijd over ruim 260 winkels in negentien landen. In Amsterdam is de retailer vertegenwoordigd met twee eigen vestigingen en een shop-in-shop in de Bijenkorf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!