Amazon ligt ook met Europese auteurs overhoop

Schrijvers uit onder meer Duitsland verwijten Amazon een boycot van hun boeken, terwijl de etailer een vergelijkbaar conflict met Amerikaanse partijen heeft. Amazon boycot de boeken omdat hun uitgeverij Bonnier weigert e-books met korting aan de webwinkel te verkopen, zeggen de Europese auteurs.

Inmiddels hebben bijna twaalfhonderd auteurs uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zich middels een protestbrief in het conflict gemengd. Amazon vertraagt volgens hen de levering van boeken expres. Zelf geeft de e-tailer in een reactie aan geen verzendingen te vertragen, maar minder voorraden in te kopen.

Amazon vindt dat e-books goedkoper moeten zijn dan gewone boeken, omdat er geen papier en transportkosten bij komen kijken. Amazon moet in Duitsland echter meer betalen voor de e-books en kan ze vervolgens niet tegen kortingen verkopen vanwege een vaste boekenprijs in Duitsland, schrijft Emerce. Daarnaast wil Amazon een commissie van veertig tot vijftig procent over elk verkocht e-book.

In de Verenigde Staten ligt Amazon met honderden schrijvers in de clinch over hetzelfde onderwerp. De etailer, die daar 65 procent van de markt voor e-books bezit, zou uitgevers onder druk zetten, aldus de auteurs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!