Lidl stapt in kleding

Lidl gaat kleding verkopen in zijn winkels in Nederland en Groot-Brittannië. Consumenten kunnen vanaf 8 september in ons land bij de supermarkt terecht voor 'trendy fashion', aldus een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Het is volgens haar de eerste keer dat de supermarktdiscounter kleding verkoopt. "Het gaat om een denimlijn met jeans en spijkerjasjes, enkellaarsjes en bikerjacks", laat de woordvoerder weten. De kledingstukken zijn een week lang verkrijgbaar of zolang de voorraad strekt.

In Groot-Brittannië kunnen klanten vanaf deze week terecht voor de eerste collectie van het damesassortiment, dat nu alleen nog in thuisland Duitsland in de winkels ligt. In november volgt de herencollectie in de Britse filialen. Deze collectie is al enige tijd verkrijgbaar op Cyprus en wordt deze week in Frankrijk geïntroduceerd. De keten verkoopt de items zolang de voorraad strekt. Lidl biedt al regelmatig basics aan, zoals T-shirts, ondergoed en kinderkleding. 

De Duitse discounter wil met een complete modelijn gaan concurreren met Primark en George. George maakt onderdeel uit van supermarktketen Asda. Deze spelers zijn de nummers één en twee van de Britse fashionmarkt. In juni lanceerde de keten in zijn Spaanse winkels al een designerkledingcollectie.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends