Snoep verdwijnt maar moeizaam bij supermarktkassa

Hoewel Nederlandse supers aangeven te overwegen snoep bij de kassa’s te bannen, verdwijnen de zoetigheden maar moeizaam. Lidl vervangt komend najaar snoepgoed voor snackgroenten, nootjes en rijstwafels, maar alleen bij de zogenaamde kassa 1.

Jumbo en Plus laten weten de mogelijkheden te bekijken het kassasnoep te weren. Albert Heijn is niet van plan het suikergoed te weren, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het snoep bij de kassa’s leidt tot impulsaankopen bij de consument. Vooral ouders met kleine kinderen gaan overstag. Dat is ook de reden dat in Zweden en Denemarken snoepgoed niet bij de kassa mag liggen. In Engeland hebben Tesco en Lidl snoep bij de kassa’s vervangen omdat overgewicht onder kinderen problematisch en omvangrijk is.

Volgens hoogleraar voedingsleer Jaap Seidell van de Universiteit van Amsterdam ontvangen Nederlandse supers steeds vaker klachten van ouders ‘die zeggen dat ze niet meer kunnen winkelen vanwege het gezeur’. Vooral ouders met weinig tijd en weinig vaardigheden vinden lastig weerstand te bieden aan het gejengel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!