Gemeente subsidieert pinautomaat in Spar

Een vestiging van Spar in het Gelderse Leuth beschikt sinds vrijdag over de eerste gesubsidieerde geldautomaat van Nederland. Dat meldt de Volkskrant.

De gemeente van de plaats vlakbij Nijmegen gaf de Regiobank tienduizend euro subsidie om een geldautomaat te plaatsen. De automaat was ‘een vurige wens’ van de achttienhonderd inwoners, zegt wethouder Leidy van der Aalst van Financiën, Sociale Zaken en Welzijn. “Ik zie het als een bewonersinitiatief dat we steunen, net zoals we een dierenwei of speelvoorzieningen financieren.” Van overheidssteun aan een commerciële bank is volgens haar dan ook geen sprake.

Om te pinnen moesten inwoners voorheen naar elders uitwijken, omdat het dorp geen geldautomaat had. Bij de lokale supermarkt konden ze wel pinnen, maar dan moesten ze er ook iets kopen. De pinautomaat blijft in elk geval twee jaar. “Het is aan te bewoners om te bewijzen dat het rendabel kan zijn. Ze moeten er wel geld gaan halen”, aldus de wethouder.

Supermarktketen Spar liet eerder al aan RetailNews weten meer in te zetten op dienstverlening. Zo lanceerde de retailer een schoenenreparatieservice in zijn winkels. Daarnaast zijn er plannen voor een kledingreparatie en burgerzaken, zoals het afhalen van een paspoort. “Mensen krijgen het steeds drukker. Door verschillende services onder een dak aan te bieden maken wij het onze klanten makkelijker”, aldus senior category manager Martijn van der Hoeven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends