Brancheorganisaties boos over debat

CBL en FNLI voelen zich gepasseerd omdat ze 3 september niet aanwezig mogen zijn bij een debat over voedselveiligheid. De brancheorganisaties hebben de Tweede Kamer hierover een brief gestuurd, meldt Levensmiddelenkrant.

De leden van de commissie Economische Zaken laten zich informeren over de stand van zaken rond voedselveiligheid in ons land. Daarbij zijn onder meer de Consumentenbond en Dierenbescherming aanwezig. Er zijn echter geen vertegenwoordigers vanuit de retailbranche of vleesverwerkingsector. Eerder uitgenodigde sprekers zijn volgens CBL en FNLI van de presentielijst geschrapt.

“Wij ontkennen niet dat zich in de sector aanzienlijke problemen hebben voorgedaan”, luidt de brief van de brancheorganisaties. “Daar is iedereen de dupe van, afnemers en consumenten.” Politici kunnen volgens hen alleen een goed oordeel over de voedselveiligheid vormen alleen zij volledig geïnformeerd zijn.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de veiligheid van vlees in de winkelschappen in ons land niet gewaarborgd. Zo moest begin dit jaar slachthuis Van Hattem, dat vlees leverde aan onder meer DekaMarkt en DEEN, alle partijen vlees terughalen die tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 zijn verwerkt. De slachterij kon de herkomst van het vlees niet duidelijk maken aan de NVWA.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends