Op=Op Voordeelshop verliest zaak van franchisenemer

Op=Op Voordeelshop moet winkels in Heerenveen en Drachten onder druk van de rechter weer beleveren. De lokale franchisenemer weigert uit onvrede maandelijks geld over te maken voor onder meer naamsvoering en promotie. De leveringsstop vanuit het hoofdkantoor is volgens de rechter in Assen echter een te ingrijpende beslissing, meldt RTV Drenthe.

De franchisenemer is van mening dat de directie van Op=Op Voordeelshop zijn eigen zakken vult. Zo zou de retailer slechte service verlenen en hoge inkoopprijzen hanteren, waardoor hij niet langer een bedrag over zijn gemaakte omzet wil overmaken naar het hoofdkantoor. Eerder eiste een groep van zes (voormalige) franchisenemers al 3,5 miljoen euro om diezelfde reden terug.

Omdat de winkels in Heerenveen en Drachten volgens de rechter erg afhankelijk zijn van de groothandel, is de lokale franchisenemer in het gelijk gesteld.

Op=Op Voordeelshop beschikt over zo’n tachtig winkels in ons land en wil louter via eigen winkels doorgroeien naar ten minste driehonderd filialen. De afgelopen maanden zegde Op=Op Voordeelshop enkele samenwerkingen met franchisenemers op, maar het is volgens mede-eigenaar Vincent Alkema geen doel om helemaal met franchising te stoppen. “De huidige groep franchisenemers wordt geaccepteerd, maar niet uitgebreid”, liet hij eerder weten aan RetailNews.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends