Oud-ceo en transformator Louis Vuitton overleden

Yves Carcelle, die als ceo van Louis Vuitton het ingeslapen luxelabel omvormde tot een prestigieus merk, is overleden. Hij overleed zondag in Parijs op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van nierkanker.

Carcelle trad in 1989 als strategisch directeur aan bij Louis Vuitton. Een jaar later werd hij ceo. Hij staat bekend als degene die het luxemerk toegankelijk maakte voor de massa. Daarvoor stelde hij bijvoorbeeld in 1997 de toen nog onbekende ontwerper Marc Jacobs aan. Het wat oubollige Louis Vuitton transformeerde tot een iconisch label.

Carcelle spande zich daarnaast in voor de internationale expansie van het modehuis. Hij reisde veel om de nieuwe geschikte locaties voor het label te vinden. Waar Vuitton zich vestigt, volgen anderen, zei de topman bij de opening van een vestiging in China in 2004. “We breken markten open die voorheen in communistische China gesloten waren voor luxemerken als het onze. Prada, Cartier en Bvlgari hebben het stukken makkelijker dankzij ons.”

In 2012 droeg Carcelle het bestuursvoorzitterschap over vanwege zijn ziekte. “Yves was de verpersoonlijking van het huis dat hij zo lang geleid heeft”, laat huidig bestuursvoorzitter Bernard Arnault weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!