Sligro verliest Superdirect-pand aan gemeente

De gemeente Eindhoven is eigenaar van het pand van de in mei failliet verklaarde boodschappendienst Superdirect.com. Grootaandeelhouder Sligro betaalde vorig jaar nog een voorschot van één miljoen euro aan Superdirect voor de overname van het pand, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Dat het high tech afhaalpunt in handen is van de gemeente, komt volgens curator Corné Uitdehaag doordat dochteronderneming SD Logistics geen opstalrecht heeft afgesproken met de gemeente. SD Logistics werd in navolging van Superdirect.com enkele weken geleden failliet verklaard. “Daardoor is het pand officieel eigendom van de gemeente”, stelt de curator.

Sligro heeft volgens hem tevergeefs geprobeerd om alsnog opstalrecht voor de gemeentelijke grond te krijgen. Het retailconcern maakte eerder al bekend twee miljoen verlies te hebben geleden op zijn participatie in Superdirect.com.

Uitdehaag maakte vorige maand bekend in gesprek te zijn met enkele kandidaten voor een doorstart van de afhaaldienst. Binnen enkele weken moet duidelijkheid zijn of Superdirect.com nog een doorstart maakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends